Rusija

Ruska vojska oborila 19 dronova za noć: Letelice presretnute iznad Kurske i Belgorodske oblasti

Rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je ruska vojska oslobodila naselje Dolinovku u Donjeckoj Narodnoj Republici
Ruska vojska oborila 19 dronova za noć: Letelice presretnute iznad Kurske i Belgorodske oblastiwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey/news.ru

Posade na sistemima PVO Oružanih snaga Ruske Federacije su tokom protekle noći uništile deset ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Kurske oblasti i devet iznad Belgorodske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Tokom protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad upotrebom bespilotnih letelica, avionskog tipa, na objekte na teritoriji Ruske Federacije. Deset bespilotnih letelica je uništeno dejstvom dežurnih sistema PVO nad teritorijom Kurske oblasti i devet nad teritorijom Belgorodske oblasti", navodi se u saopštenju. 

Rusko Ministarstvo odbrane juče je saopštilo da je ruska vojska oslobodila naselje Dolinovku u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Za poslednjih sedam dana, kako se navodi, jedinice grupe trupa "Centar" oslobodile su pet mesta u DNR - Novogrodovku, Kalinovo, Memrik, Galjicinovku i Dolinovku. 

Za isti period ukrajinska armija je na tom pravcu izgubila oko 3.670 ljudi. Svi oni su ili ubijeni ili ranjeni, tvrdi MO Rusije.

Uništena su i 23 borbena oklopna vozila, uključujući i jedan američki "bredli" i dva oklopna vozila "makspro", 22 automobila, 42 oruđa terenske artiljerije. 

image