Nastavljaju se borbe u Kurskoj oblasti: Sprečeni novi pokušaji upada ukrajinske vojske u Rusiju

Oružane snage Ukrajine su u Kurskoj oblasti za 24 časa izgubile gotovo 300 vojnika i 22 oklopna vozila

Jedinice grupe trupa "Sever" Oružanih snaga Ruske Federacije odbile su dva protivnapada neprijatelja, usled čega je eliminisano i ranjeno gotovo 25 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Tada je uništen oklopni transporter i dva borbena oklopna vozila, a petorica pripadnika Oružanih snaga Ukrajine su se predala.

Oružane snage Ukrajine su u Kurskoj oblasti za 24 časa izgubile gotovo 300 vojnika i 22 oklopna vozila, uključujući tri tenka, četiri oklopna transportera i 15 borbenih oklopnih vozila, kao i artiljerijsko oruđe i osam vozila. Sedam pripadnika ukrajinske vojske se predalo.

Uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre, odbijeno je šest pokušaja neprijatelja da probije granicu Ruske Federacije kod naselja Novi put, Veseloje i Medvežje. Eliminisano je i ranjeno 60 vojnih lica, uništena su tri tenka, oklopni transporter i pet borbenih oklopnih vozila.

Operativno-taktička avijacija i raketne snage izvele su napade na područja u Sumskoj oblasti i na rezerve 21, 22. i 41. mehanizovane i 82. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, 1. predsedničke brigade Nacionalne garde, kao i 103. i 106. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine.

Podsećanja radi, ruska vojska je u zoni SVO u protekla 24 časa oborila dva višenamenska borbena aviona Su-27 i jedan MiG-29 ukrajinske vojske.