Rusija

Učenik iz Čeljabinska čekićem napao drugare i učitelje, ima povređenih

Jedan broj povređenih je i hospitalizovan, na teren su izašle policijske snage, a pokrenuta je i istraga. Napadač ima trinaest godina i on je uhvaćen
Učenik iz Čeljabinska čekićem napao drugare i učitelje, ima povređenihwww.globallookpress.com © Belkin Alexey

Učenik jedne škole u ruskom gradu Čeljabinsku napao je čekićem druge učenike i učitelje, javljaju ruski mediji.

"RIA Novosti" navode da ima povređenih, i da su četiri osobe hospitalizovane. U pitanju su dve devojčice i dečak od trinaest godina i jedan učitelj. Iz Ministarstva zdravlja su prvobitno javili da je njihovo stanje stabilno. Ipak, prema informacijama TASS-a, jedna devojčica se nalazi u operacionoj sali i ona je zadobila povredu glave, a ranjena je i nožem.  

Kako prenose mediji, napadač je trinaestogodišnji tinejdžer koji je osim drugih povredio i sebe. "RIA Novosti" otkrivaju da je on u školu došao sa nožem, čekićem i lažnim pištoljem, a otpor mu je pružio jedan od učitelja. Nakon što je napao vršnjake i učitelja pokušao je da izvrši samoubistvo, otkriva TASS.

Na teren su izašli pripadnici snaga za očuvanje reda. Pokrenuta je i istraga.

Bezbednosne snage uspele su da privedu napadača. On je u međuvremenu odveden u psihijatrijsku bolnicu. 

Guverner grada Aleksej Teksler izjavio je da nije jasno kako je učenik uneo u školu čekić.

"Naložio sam organima za sprovođenje zakona, Ministarstvu prosvete, gradskoj upravi i povereniku za dečija prava da detaljno razmotre situaciju. Takođe sam naredio da se izvrše inspekcije u svim obrazovnim organizacijama", rekao je guverner, navodeći da se napad odvio u Školi broj 68.

image