Nebenzja o licemerju Zapada: Ćute o bliskoistočnom sukobu, zauzeti su jer rade marketing Zelenskom

Nedelja razgovora Generalne skupštine UN na visokom nivou održaće se u Njujorku od 24. do 30. septembra. Rusku delegaciju predvodiće ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, njegov govor se očekuje 28. septembra

Članovi Saveta bezbednosti sa Zapada bavili su se PR-om ukrajinskog predsednika kome je istekao mandat, umesto da na visokom nivou razgovaraju o situaciji u enklavi uoči godišnjice napada Hamasa na Izrael, rekao je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

"Umesto da razgovaramo na visokom nivou o situaciji u enklavi, uoči godišnjice događaja od 7. oktobra, naše zapadne kolege su se aktivno angažovale u PR-u ukrajinskog predsednika kome je istekao mandat. Nadam se da razumete koliko će vaše reči zvučati licemerno danas u takvim okolnostima", rekao je ruski diplomata tokom sastanka Saveta bezbednosti UN.

Stalni predstavnik Ruske Federacije je takođe optužio zapadne zemlje za licemerje u vezi sa bliskoistočnim sukobom. Prema njegovim rečima, zapadnjaci "drže usta začepljena" kada je reč o realnoj proceni onoga što se dešava Palestincima.

"Da je reč o bilo kojoj drugoj državi, oni bi osudili takve postupke", dodao je on.

Nedelja razgovora Generalne skupštine UN na visokom nivou održaće se u Njujorku od 24. do 30. septembra. Rusku delegaciju predvodiće ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, njegov govor se očekuje 28. septembra.