Deo ukrajinske vojske je opkoljen i odsečen od glavnice snaga u Kurskoj oblasti

Neprijatelj je tokom kontraofanzive 10. septembra upao u položaj na kom ga je lako napadati sa više strana i odakle dan-danas pokušava da se izvuče, naveo je komandant jedne od jedinica koja se bori na kurskom pravcu

Deo ukrajinskih jedinica je opkoljen i odsečen od glavnice snaga u Kurskoj oblasti, rekao je jedan od komandanata 155. gardijske brigade marinaca ruske Tihookenaske flote koja deluje u sastavu grupe trupa "Sever".

Ukrajinci su povukli svoje rezerve u Kursku oblast, između ostalog i sa donjeckog pravca, računajući da će nešto postići brzim i iznenadnim napadom, ukazao je komandant.

"Međutim, blickrig im nije uspeo. Neprijatelj je tokom kontraofanzive 10. septembra upao u položaj na kom ga je lako napadati sa više strana iz kog i dan-danas pokušava da se izvuče", rekao je komandant.

Podsećanja radi, pre nekoliko dana ruska vojska je pokrenula kontranapad u Kurskoj oblasti tokom kog je oslobođen veći broj naseljenih mesta, a borbe se nastavljaju. Istovremeno ofanzivna dejstva ruskih snaga odvijaju se na više delova fronta u DNR, a u manjem obimu i u Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti.

Sa druge strane, napredovanje ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti je zaustavljeno i njene jedinice su počele da se ukopavaju, kako bi zadržale okupirane teritorije.