Kremlj: "Meta" blokiranjem RT-a diskredituje samu sebe

Govoreći o povećanju broja ruskog vojnog osoblja, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naveo da je to povezano sa povećanjem broja pretnji duž granica Ruske Federacije

Blokiranje naloga RT i "Rusija sevodnja" od strane kompanije "Meta" znači diskreditaciju same kompanije, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući odluku da će blokirati RT i medijsku grupu "Rusija sevodnja" u svojim aplikacijama zbog američkih sankcija.

"Imamo krajnje negativan stav prema tome. 'Meta' sa ovim postupcima diskredituje samu sebe. Takve selektivne akcije protiv ruskih medija su neprihvatljive", poručio je Peskov.

Kako je dodao, zbog ovakve odluke komplikuju se izgledi za normalizaciju odnosa Moskve sa tom kompanijom.

Govoreći o povećanju broja ruskog vojnog osoblja, Peskov je naveo da je to povezano sa povećanjem broja pretnji duž granica Ruske Federacije, istaknuvši da "neprijateljsku situaciju" na zapadnim granicama Rusije, kao i nestabilnu situaciju na istoku.

"To je uzrokovano izuzetno neprijateljskom situacijom na zapadnim granicama i nestabilnošću na istočnim granicama. Stoga i zahteva preduzimanje odgovarajućih mera", naglasio je portparol Kremlja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je naredio da se ukupan broj pripadnika Oružanih snaga Rusije poveća na 2.389.130.

Od tog broja milion i po njih biće vojno osoblje, što znači da je Putin naredio da se vojsci pridruži još 170.000 vojnika.

Najnovija odluka stupa na snagu 1. decembra 2024.