"Meta" blokirala i naloge Margarite Simonjan; RT: Za nas prepreke ne postoje, uvek nađemo način

Kompanija "Meta" nakon blokade naloga RT-a i medijske grupe "Rusija sevodnja" u svojim aplikacijama, odlučila je i da se "obračuna" sa nalozima i glavne urednice

Glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan objavila je da su društvene mreže Fejsbuk i Instagram, nakon blokade RT-a i medijske grupe "Rusija sevodnja" u svojim aplikacijama, dodatno blokirale i njene lične naloge.

"Fejsbuk i Instagram blokirali su naloge RT, 'Rusija sevodnja' i moje lične stranice", napisala je Simonjan na Telegramu.

Na blokadu naloga ruskih medija reagovala i sama televizija RT, poručivši da će "njeni partizani pronaći pukotinu i provući se kroz nju".

"Ne brinite: tamo gde zatvore vrata, pa prozor, naši 'partizani' će naći pukotinu i provući se kroz nju. I sami priznajete da smo dobri u tome", naveli su na Telegramu.

Kompanija "Meta", blokirala je u svojim aplikacijama naloge televizijskog kanala RT i medijske grupe "Rusija sevodnja", uključujući "RIA Novosti" i Sputnjik.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući blokadu naloga ruskih medija, izjavio je da ta odluka kompanije "Meta" "znači diskreditaciju same kompanije".

"Imamo krajnje negativan stav prema tome. 'Meta' sa ovim postupcima diskredituje samu sebe. Takve selektivne akcije protiv ruskih medija su neprihvatljive", poručio je Peskov.

Kako je dodao, zbog ovakve odluke komplikuju se izgledi za normalizaciju odnosa Moskve sa tom kompanijom.