Rusija

Podrška iz Nikaragve za RT: Sankcije čin agresije, SAD na mestu svetskog diktatora

Gordost i arogancija pretvoriće u prah one koji sebe smatraju bogovima, rekla je prva dama Nikaragve povodom poslednjih sankcija koje su Amerikanci uveli ruskim medijima
Podrška iz Nikaragve za RT: Sankcije čin agresije, SAD na mestu svetskog diktatoraGetty © Jaap Arriens/NurPhoto

Kada će Amerikanci više da shvate da su sankcije čin agresije i da one pokazuju da SAD žele da učvrste svoje pretenzije na mesto svetskog diktatora, upitala je prva dama Nikaragve i potpredsednica te zemlje Rosario Muriljo u pismu podrške glavnoj urednici RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margariti Simonjan. 

Muriljo je, povodom poslednjih sankcija uvedenih protiv ruskih medija, istakla da se "svet promenio" i da Amerikanci "nemaju ni moralne, ni političke osnove da istupaju kao vaseljenski tužilac, sudija ili policajac".

"Istomišljenici iz RT, Sputnjika, 'Rusija sevodnja', još jednom vam odajemo priznanje i poštovanje za vaš rad i kreativan, promišljen, informisan, istančan i iskren pristup izveštavanju o događajima, zahvaljujući čemu uspevate da dirnete srca publike", napisala je Muriljo.

Kako je dodala, ključna uloga RT-a je da "promoviše novu kulturu ljudske duhovne snage".

"Još jednom primite naše čestitke za vaše znanje, veru i snagu. Pobeda će biti naša! I tu nema šta da se doda. Samo beskrajna zahvalnost. Pravda će pobediti! Jer će gordost i arogancija pretvoriti u prah one koji sebe smatraju bogovima, budući da su u stvari Kolos na glinenim nogama", poručila je prva dama Nikaragve.

image