Podrška iz Nikaragve za RT: Sankcije čin agresije, SAD na mestu svetskog diktatora

Gordost i arogancija pretvoriće u prah one koji sebe smatraju bogovima, rekla je prva dama Nikaragve povodom poslednjih sankcija koje su Amerikanci uveli ruskim medijima

Kada će Amerikanci više da shvate da su sankcije čin agresije i da one pokazuju da SAD žele da učvrste svoje pretenzije na mesto svetskog diktatora, upitala je prva dama Nikaragve i potpredsednica te zemlje Rosario Muriljo u pismu podrške glavnoj urednici RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margariti Simonjan. 

Muriljo je, povodom poslednjih sankcija uvedenih protiv ruskih medija, istakla da se "svet promenio" i da Amerikanci "nemaju ni moralne, ni političke osnove da istupaju kao vaseljenski tužilac, sudija ili policajac".

"Istomišljenici iz RT, Sputnjika, 'Rusija sevodnja', još jednom vam odajemo priznanje i poštovanje za vaš rad i kreativan, promišljen, informisan, istančan i iskren pristup izveštavanju o događajima, zahvaljujući čemu uspevate da dirnete srca publike", napisala je Muriljo.

Kako je dodala, ključna uloga RT-a je da "promoviše novu kulturu ljudske duhovne snage".

"Još jednom primite naše čestitke za vaše znanje, veru i snagu. Pobeda će biti naša! I tu nema šta da se doda. Samo beskrajna zahvalnost. Pravda će pobediti! Jer će gordost i arogancija pretvoriti u prah one koji sebe smatraju bogovima, budući da su u stvari Kolos na glinenim nogama", poručila je prva dama Nikaragve.