Rusija

Margarita Simonjan: Zatvorili su nam jedna vratanca, naći ćemo druga

Ponosni smo što SAD smatraju da smo doprineli da Rusija ne bude izolovana, kaže glavna urednica RT

Glavna urednica RT i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan poslala je poruku Vašingtonu povodom poslednjeg paketa sankcija RT-u i ruskim medijima, rekavši da je RT ponosan na ocenu da je ova medijska kuća doprinela tome da ne podržava ceo svet Ukrajinu. 

Simonjan je istakla da, iako su za RT sada "zatvorena jedna vratanca", poput zabrane da kompanija ima stranice na Fejsbuku i na Instagramu, Rusi će, kaže, naći druga!

Dodala je da je ponosna na to što Amerikanci smatraju da međunarodna izolacija Rusije nije uspela zahvaljujući radu RT-a.

"Osnovni razlog zbog kojeg, kako oni smatraju, ipak nije uspela međunarodna izolacija Rusije i zbog čega se mnoge zemlje ili neutralno odnose prema onome što se sada dešava u Ukrajini ili zbog čega u tome podržavaju Rusiju, javno ili ne - osnovni razlog za sve to je rad RT, kao što su oni sami rekli. Mi smo ponosni na takvu ocenu. Zatvorili su nam jedna vratanca, pa naći ćemo druga! Naći ćemo prozorčić, pukotinu na podu. Posao ćemo svakako nastaviti", poručila je Margarita Simonjan.

image