Ruska vojska u toku noći oborila 54 bespilotne letelice: Odbijen i napad dronovima na Tversku oblast

Iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije dodaju da je najviše vazduhoplova, njih 27, oboreno iznad Kurske oblasti, 16 je oboreno iznad Brjanske, sedam iznad Smolenske, tri iznad Belgorodske i jedan iznad Orlovske oblasti

Dežurne posade na sistemima PVO Oružanih snaga Ruske Federacije su tokom protekle noći presrele i oborile ukupno 54 bespilotne letelice iznad pet oblasti Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Protekle noći zaustavljen je pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica avionskog tipa na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije. Dežurnim sistemima PVO uništena su 54 ukrajinske bespilotne letelice", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva odbrane Ruske Federacije dodaju da je najviše vazduhoplova, njih 27, oboreno iznad Kurske oblasti, 16 je oboreno iznad Brjanske, sedam iznad Smolenske, tri iznad Belgorodske i jedan iznad Orlovske oblasti.

Ranije su regionalne vlasti Tverske oblasti saopštile da snage PVO odbijaju masovni napad bespilotnim letelicama koji je ukrajinska vojska izvršila na grad Toropec, kao i da je doneta odluka da se stanovništvo delimično evakuiše iz zone u kojoj dejstvuje PVO i gde se gasi požar nastao padom ostataka presretnutih letelica.

"U Toropecu, u Tverskoj oblasti, u toku je proces gašenja požara na mestu pada ostataka bespilotnih letelica, a snage PVO nastavljaju da odbijaju masovni napad dronova na nebu iznad grada", navodi se u saopštenju vlade objavljenom na Telegram kanalu.