Rusija

Putin čestitao početak Pravnog foruma zemalja BRIKS-a: Zakon čuva pravedan svet

Članice BRIKS-a teže formiranju istinski demokratskog, multipolarnog svetskog poretka, zasnovanog na jasnim i obavezujućim pravnim normama, istakao je ruski predsednik
Putin čestitao početak Pravnog foruma zemalja BRIKS-a: Zakon čuva pravedan svetGetty © Mikhail Klimentyev/Kremlin Pool

Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je telegram dobrodošlice povodom otvaranja 9. Pravnog foruma zemalja BRIKS-a i poželeo uspešan i plodonosan rad učesnicima. 

Prema Putinovim rečima, sve je neophodnija direktna, neformalna komunikacija pravnika i advokata iz zemalja BRIKS-a, naročito ako se uzme u obzir širenje ovog udruženja.

"Tema foruma – 'Zakon čuva pravedan svet' je potpuno u skladu sa prioritetima ruskog predsedavanja BRIKS-om i ispunjava opštu težnju zemalja članica ka formiranju istinski demokratskog, multipolarnog svetskog poretka, zasnovanog na jasnim i obavezujućim pravnim normama", ukazao je ruski predsednik.

Na forumu će se razgovarati o mnogim pitanjima međunarodne pravde, obrazovanju i nauci, trgovinskoj i investicionoj razmeni, zaštiti legitimnih interesa građana u različitim oblastima, naveo je Putin.

"Uveren sam da će vaše diskusije biti smislene i konstruktivne, a da će predlozi i inicijative koje budete izneli služiti daljem razvoju uzajamno korisnog partnerstva između država članica", ukazao je predsednik.

image