Zajedničke vežbe vojske Rusije i Laosa: Vojnici uvežbavaju protivteroristička dejstva

U okviru druge faze praktičnih dejstava sa bojevim gađanjem, zajednička grupa trupa radiće na uništavanju "ilegalne oružane grupe"

Vojno osoblje Ruske Federacije i Laosa na poligonu u Primorskoj pokrajini počelo je da savladava savremene metode vođenja borbenih dejstava u okviru međunarodnih vežbi "Laros-2024", saopštila je služba za medije Istočnog vojnog okruga ruske vojske za RIA Novosti.

"Na teritoriji Primorske pokrajine, u okviru međunarodne rusko-laoske vojne vežbe 'Laros-2024', vojno osoblje Laoske narodne armije počelo je da ovladava savremenim metodama vođenja borbenih dejstava. Obučavanje je organizovano na taktičkom terenu kombinovanog poligona Istočnog vojnog okruga u Primorskoj pokrajini", navodi se u saopštenju.

Napomenuli su da se u okviru vežbe, vojnici iz Laosa, za koje je na poligonu raspoređeno više od 20 mesta za obuku, obučavaju u skladu sa svojim specijalnostima pod rukovodstvom ruskih instruktora sa borbenim iskustvom.

"U bliskoj budućnosti će se održati prva etapa praktičnih akcija zajedničke grupe trupa, tokom koje će vojnici Istočnog vojnog okruga i Laoske narodne armije izvršiti nekoliko zadataka - pregovaranje sa 'teroristima', evakuacija civilnog stanovništva iz naseljenog mesta, čišćenje naseljenog mesta i rad snajperske jedinice", dodaje se u saopštenju.

U okviru druge faze praktičnih dejstava sa bojevim gađanjem, zajednička grupa trupa radiće na uništavanju "ilegalne oružane grupe".

Zajedničke rusko-laoske vojne vežbe "Laros-2024" počele su 18. septembra u Primorskoj pokrajini i trajaće do 26. septembra.