Putin sa Savetom bezbednosti: Neophodno zaštiti objektivno tumačenje istorije

Znamo da se poslednjih godina istorija veoma često koristi u savremenoj politici kao sredstvo za postizanje određenih političkih ciljeva u odnosu na našu zemlju. I to se radi na veoma beskrupulozan način, ukazao je ruski predsednik

Istorija se u poslednje vreme koristi kao sredstvo za postizanje političkih ciljeva kada je u pitanju Rusija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Tema današnjeg sastanka SB RF – objektivno tumačenje istorije – ne odnosi se direktno na bezbednosna pitanja, ali ipak predstavlja sredstvo za postizanje političkih ciljeva u odnosu na Rusiju, ukazao je predsednik.

"Na prvi pogled, to su pitanja relevantnih oblasti nauke kojima bi, pre svega, trebalo da se raspravlja u naučnoj zajednici. Međutim, znamo da se poslednjih godina istorija veoma često koristi u savremenoj politici kao sredstvo za postizanje određenih političkih ciljeva u odnosu na našu zemlju. I to se radi na veoma beskrupulozan način", rekao je Putin.

Tema nije zanemarljiva jer definitivno utiče na današnju politiku i ruski zvaničnici mogu da se pozabave njome, poručio je Putin i zamolio svog pomoćnika Vladimira Medinskog i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da detaljnije govore o tome.