Rusija

Predsednica Saveta Federacije Rusije o detonacijama u Libanu: Gnusni napad

"Nismo mogli da izbegnemo temu tekuće eskalacije na Bliskom istoku", poručila je Valentina Matvijenko na 4. Evroazijskom forumu žena
Predsednica Saveta Federacije Rusije o detonacijama u Libanu: Gnusni napad© Photo by Russian Fed. Council Press Service/Anadolu via Getty Images

Predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko nazvala je detonacije komunikacionih uređaja u Libanu 18. septembra terorističkim sajber napadom širokih razmera, koji je naneo štetu hiljadama nevinih ljudi, uključujući decu.

"Nismo mogli da izbegnemo temu tekuće eskalacije na Bliskom istoku na našem međunarodnom forumu; nismo mogli da ne istaknemo našu zabrinutost zbog raketnog udara na Liban i, naravno, nismo mogli da ne osudimo teroristički sajber napad širokih razmera prouzrokovan eksplozijom komunikacionih uređaja koji je izveden na libanskim ulicama, gnusan, neselektivni napad koji je naneo štetu hiljadama nevinih ljudi, uključujući i decu", rekla je Matvijenkova na 4. Evroazijskom forumu žena.

Ona je napomenula da je stav Rusije u vezi sa tekućom eskalacijom na Bliskom istoku "jasno izrazilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova i ruski predstavnik u UN".

Podsećamo, nakon masovne eksplozije pejdžera i toki-vokija Hamasa u kojima je, prema podacima libanskog ministarstva zdravlja, stradalo 37 osoba i ranjeno skoro 3.000, lider te grupe Hasan Nasrala juče je zapretio odmazdom protiv Izraela.

image