Rusija

Ruski premijer usvojio listu sa 47 zemalja šire destrukciju: Među njima S. Makedonija i Crna Gora

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin naložio Ministarstvu spoljnih poslova da napravi spisak država koje sprovode politiku nametanja neoliberalnih vrednosti koje su u suprotnosti sa ruskom tradicijom
Ruski premijer usvojio listu sa 47 zemalja šire destrukciju: Među njima S. Makedonija i Crna Gora© Kremlin Press Office / Handout/Anadolu Agency via Getty Images

Ruski premijer Mihail Mišustin usvojio je listu zemalja za koje Moskva smatra da nameću destruktivne vrednosti suprotne duhovnim i moralnim vrednostima ruskog naroda.

Prema izvoru TASS-a koji je upoznat sa pripremom dokumenta, lista je sačinjena u skladu sa predsedničkim ukazom o pružanju humanitarne podrške strancima koji dele tradicionalne duhovne i moralne vrednosti.

Na spisku je 47 država, a među njima su sve članice Evropske unije i NATO-a, osim Slovačke, Mađarske i Turske.

Na listi su Velika Britanija, SAD i Ukrajina, kao i Australija, Austrija, Albanija, Andora, Belgija, Grčka, Italija, Kipar, Kanada, Poljska, Francuska, Island, Lihtenštajn, Japan, Norveška, San Marino, Singapur, Severna Makedonija, Crna Gora, Japan, Južna Koreja, Mikronezija, Monako, Novi Zeland,  Španija, Švajcarska i Tajvan (smatra se teritorijom Kine, ali od 1949. pod upravom vlastite administracije).

Odluka je objavljena na sajtu pravnih informacija.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije naložio Ministarstvu spoljnih poslova da kreira spisak država koje sprovode politiku nametanja neoliberalnih vrednosti koje su u suprotnosti sa ruskom tradicijom.

Naredba stupa na snagu danom zvaničnog objavljivanja.

image