Rusija

Rusija i Kina rame uz rame u Japanskom moru: Počele pomorske vojne vežbe "Bejbu/Saradnja-2024"(VIDEO)

Odred brodova će u Japanskom moru uvežbavati odbijanje napada protivnika iz vazduha, vode i iz podvodnog okruženja, kao i zajedničko manevrisanje i odbranu dok se nalazi na nezaštićenom području
Rusija i Kina rame uz rame u Japanskom moru: Počele pomorske vojne vežbe "Bejbu/Saradnja-2024"(VIDEO)www.globallookpress.com © Whitehotpix/ZUMAPRESS.com

Rusko-kineske pomorske vojne vežbe "Bejbu/Saradnja – 2024" počele su danas ceremonijom u Vladivostoku, saopštila je pres-služba Tihookeanske flote.

"Zajednički odred ratnih brodova Tihookeanske flote i Ratne mornarice Kine isplovio je na more iz Vladivostoka u cilju održavanja zajedničke rusko-kineske pomorske vojne vežbe 'Bejbu/Saradnja – 2024'. Pre nego što je odred ratnih brodova dve zemlje napustio bazu, održano je svečano postrojavanje i rukovodioci s obe strane su objavili da počinju zajedničke vežbe", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, odred brodova će u Japanskom moru uvežbavati odbijanje napada protivnika iz vazduha, vode i iz podvodnog okruženja, kao i zajedničko manevrisanje i odbranu dok se nalazi na nezaštićenom području.

Osim toga, brodovi će izvoditi artiljerijsku paljbu i borbene vežbe upotrebom protivvazdušnog i protivpodmorničkog naoružanja.

Sa ruske strane u vežbama učestvuju veliki protivpodmornički brodovi "Admiral Pantelejev" i "Admiral Tribuc", mali protivpodmornički brodovi MPK-82 i MPK-107, kao i mali raketni brod "Smerč" Tihookeanske flote.

Iz Ratne mornarice Narodne oslobodilačke armije Kine u vežbe su uključeni razarači "Sining" i "Vusi", fregata "Ling Ji" i brod za snabdevanje "Taihu".

Podsetimo, kineski brodovi stigli su u Vladivostok u sredu.

image