Rusi "čiste" Kursku oblast: Ukrajinci izgubili više od 300 vojnika i devet oklopnih vozila

Ruske jedinice u protekla 24 sata osujetile su pokušaje protivnapada neprijatelja u pravcu naselja Kamiševka i Ljubimovka

Ukrajinske oružane snage izgubile su više od 300 vojnika i devet oklopnih vozila u Kurskom pravcu, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Jedinice grupe trupa "Sever" su u protekla 24 sata odbila tri pokušaja ukrajinskih snaga da probiju granicu Rusije, usled čega je eliminisano i ranjeno gotovo 20 ukrajinskih vojnika, uništeno borbeno vozilo pešadije, oklopni transporter, kao i dva borbena oklopna vozila.

Operativno-taktička avijacija i raketne snage nanele su udare po koncentraciji ljudstva u 14 okruga Sumske oblasti, usled čega je uništeno devet oklopnih vozila, uključujući borbeno vozilo pešadije, dva oklopna transportera, kao i šest haubica.

Osim toga, jedinice grupe u protekla 24 sata osujetile su pokušaje protivnapada neprijatelja u pravcu naselja Kamiševka i Ljubimovka.

Od početka borbenih dejstava na Kurskom pravcu, eliminisano je više od 15.650 vojnika, uništeno 124 tenka, 57 borbenih vozila pešadije, 95 oklopnih transportera, 786 oklopnih vozila, 121 višecevni bacač raketa, osam "himarsa", pet transportno-tovarnih vozila, 30 stanica za elektronsko ratovanje, sedam kontrabaterijskih radara, dva radara PVO.