Ruska vojska nastavlja sa ofanzivnim dejstvima u Kurskoj oblasti: Sprečeni pokušaji upada neprijatelja

Uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre odbijena su tri pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da probiju granicu Rusije u rejonima naselja Novi Put i Medvežje

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa akcijama razbijanja neprijateljske grupe koja je ušla na teritoriju Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Jedinice grupe trupa "Sever" nastavile su sa izvođenjem ofanzivnih dejstava, tokom kojih su porazile formacije 21, 22. i 41. mehanizovane, 17. tenkovske, 95. desantno-jurišne brigade, 36. brigade mornaričke pešadije, kao i 112. i 129. brigade teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Ljubimovka, Darino, Novi Put, Nikolajevo-Darino i Plehovo.

Jedinice ruske vojske su u protekla 24 časa odbile protivnapad neprijatelja na pravcu ka Obuhovki usled čega je eliminisano i ranjeno gotovo 15 ukrajinskih vojnika, uništena dva borbena oklopna vozila i jedan automobil.

Uz podršku armijske avijacije i artiljerijske vatre odbijena su tri pokušaja Oružanih snaga Ukrajine da probiju granicu Rusije u rejonima naselja Novi Put i Medvežje, usled čega je eliminisano i ranjeno gotovo 40 vojnika, uništena četiri borbena oklopna vozila i dva automobila.

Dejstvima operativno-taktičke avijacije i raketnih snaga nanet je udar po koncentraciji ljudstva i tehnike ukrajinske vojske u Sumskoj oblasti. 

U protekla 24 časa, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 340 boraca, 12 borbenih oklopnih vozila, četiri artiljerijska oruđa i 11 vozila, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.