Rusija

Novi zločini ukrajinske vojske: Obesili civila u Kurskoj oblasti

"Moj sinovac je ostao u svojoj kući, bilo mu je žao da ostavi sve što je stekao. Mislio je da ga neće dirati. Oni su ga maltretirali, tukli su ga, a onda ga uvukli crkvu i obesili", rekao je rođak ubijenog u svedočenju za Istražni komitet RF
Novi zločini ukrajinske vojske: Obesili civila u Kurskoj oblastiGetty © Kostiantyn Liberov/Libkos

Ukrajinski vojnici brutalno su mučili jednog civila iz Kurske oblasti – pretukli ga, a zatim obesili u crkvi, rekao je vojnim istražiteljima svedok i rođak ubijenog.

On je kazao da dolazi iz sela Čerkasko Porečno koje se nalazi u Sudžanskom okrugu i da je odatle sa porodicom prebegao u noći između 6. i 7. avgusta.

"Moj sinovac je ostao u svojoj kući, bilo mu je žao da ostavi sve što je stekao. Mislio je da ga neće dirati. Oni su ga maltretirali, tukli su ga, a onda ga uvukli crkvu i obesili", rekao je on.

Njegovo svedočenje snimili su istražitelji Istražnog komiteta Ruske Federacije.

Glavno vojno istražno odeljenje Istražnog komiteta Ruske Federacije trenutno istražuje krivični slučaj u vezi sa napadom Oružanih snaga Ukrajine na pogranične oblasti Kurske oblasti. Slučaj je pokrenut po nekoliko članova Krivičnog zakonika, uključujući terorizam, ubistvo, nedozvoljeno nošenje oružja i municije, kao i pokušaj ubistva pripadnika policije.

Istraga je do sada utvrdila da su pripadnici Oružanih snaga Ukrajine namerno koristili FPV dronove i teške mitraljeze protiv civila u Kurskoj oblasti. Više od osam hiljada ljudi je već prepoznato kao žrtve.

image