Kremlj reagovao na izjavu Vučića

Svi političari, iskusni i upućeni, mogu da imaju svoje mišljenje o sukobu oko Ukrajine, rekao je portparol Kremlj Dmitrij Peskov

Iskusni političari mogu imati svoje mišljenje o ukrajinskom sukobu, a Rusija polazi od toga da Specijalna vojna operacija treba da se završi realizacijom svih postavljenih ciljeva, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Tako je Peskov prokomentarisao izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da bi ukrajinski sukob mogao trajati najmanje deset godina i da će se najverovatnije završiti po "korejskom" scenariju.

"Naravno, svi političari, iskusni, upućeni političari mogu da imaju svoje mišljenje o sukobu oko Ukrajine. Mi polazimo od toga da SVO treba da se završi realizacijom svih ciljeva", rekao je Peskov.

Prethodno je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da će se "sukob u Ukrajini odvijati po korejskom scenariju i da se neće rešiti za 10, 20 ili 30 godina, kao i da će se za svako naseljeno mesto voditi intenzivne borbe".

Govoreći o novoj nuklearnoj doktrini Ruske Federacije, Peskov je naveo da su "donete važne promene i da će u skladu sa tim biti formalizovane".

Osim toga, portparol Kremlja je dodao da Rusija osuđuje ubistvo lidera Hezbolaha Hasana Nasrula, kao i udare na Liban.

"Ruska strana osuđuje takve postupke i smatra da su doveli do značajne destabilizacije situacije u regionu. Glavna stvar je da takvo neselektivno bombardovanje stambenih naselja u Libanu dovodi do ogromnog broja žrtava.
To će neminovno dovesti do humanitarne katastrofe koju već vidimo u Gazi", ocenio je Peskov.