Rusija

Objavljen datum održavanja Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu

Savetnik predsednika Ruske Federacije i izvršni sekretar Organizacionog odbora SPIEF-a Anton Kobjakov je rekao da će se forum održati u kritičnom trenutku za globalnu ekonomiju kada izazovi održivog razvoja, digitalizacije i klimatskih promena zahtevaju koordinisane napore
Objavljen datum održavanja Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburguwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) sledeće godine biće održan od 18. do 21. juna, objavio je danas organizator događaja, Fondacija Roskongres.

"SPIEF 2025 će se održati u kritičnom trenutku za globalnu ekonomiju kada izazovi održivog razvoja, digitalizacije i klimatskih promena zahtevaju koordinisane napore", izjavio je savetnik predsednika Ruske Federacije i izvršni sekretar Organizacionog odbora SPIEF-a Anton Kobjakov.

Prema njegovim rečima, ekonomski forum koji će se održati sledeće godine neće biti samo arena za strateške diskusije, već i platforma na kojoj će se tražiti praktična rešenja za prilagođavanje globalne ekonomije novoj realnosti.

Kobjakov je ukazao na uspeh ovogodišnjeg Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, na kome je učestvovalo 21.800 ljudi iz 139 zemalja i teritorija i naveo da su tokom njegovog održavanja zaključena 1.073 ugovora.

"Prisustvo zemalja iz BRIKS-a ne samo da je ojačalo ekonomsku saradnju, već je i olakšalo stvaranje novih inicijativa u oblasti održivog razvoja i infrastrukturnih projekata", dodao je Kobjakov.

On je izrazio uverenje da će SPIEF 2025 postati ključni instrument za razvoj novih strategija za suočavanje sa globalnim ekonomskim izazovima.

image