Jedna od posada sistema PVO "buk" presrela je četiri ATACMS-a i tri "storm šedoua"

Prema podacima Ministarstva odbrane, posada u pitanju je do sada oborila desetine vazdušnih ciljeva, uključujući ne samo krstareće rakete, već i bespilotne letelice "bajraktar", kao i rakete lansirane iz višecevnog sistema HIMARS

Jedna posada raketnog sistema PVO "buk" koja štiti isturene jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije na Avdejevskom, odnosno Pokrovskom pravcu, uništila je veliki broj neprijateljskih krstarećih raketa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Četiri rakete ATACMS i tri 'storm šedou' letele su u jednom naletu. Dejstvovali smo koliko su vatreni kanali to dozvoljavali. Naši drugovu su pomogli u gađanju ostalih vazdušnih ciljeva", rekao je komandir posade sistema PVO sa pozivnim znakom "Hromi".

Prema podacima Ministarstva odbrane, ova posada je oborila desetine vazdušnih ciljeva, uključujući ne samo krstareće rakete, već i bespilotne letelice "bajraktar", kao i rakete lansirane iz višecevnog sistema HIMARS.

Ministarstvo je dodalo da tokom borbenog dežurstva sistemi PVO otkrivaju, prate i uništavaju neprijateljske letelice 24 sata dnevno, obezbeđujući pouzdanu pokrivenost položaja Oružanih snaga RF, kao i najvažnijih administrativnih i industrijskih objekata u novim regionima Rusije.