Ruska vojska pogodila skladište ukrajinske municije u Harkovu, otkriveni leševi stranih plaćenika

Noćas je ukrajinsko skladište municije bilo meta napada u predgrađu Harkova, rekao je koordinator organizacije koja deluje u interesu ruske vojske na teritoriji pod kontrolom Ukrajine Sergej Lebedev

Ruska vojska pogodila je skladište municije u predgrađu Harkova, rekao je koordinator organizacije koja deluje u interesu ruske vojske na teritoriji pod kontrolom Ukrajine Sergej Lebedev.

"Noćas je ukrajinsko skladište municije bilo meta napada u predgrađu Harkova, Dergači. U 4 sata ujutru, dva FAB-a su doletela, nakon što je usledila duga detonacija. Posle eksplozije izbio je ozbiljan požar i nestala struja", rekao je Lebedev.

Prema njegovim rečima, verovatno kao posledica eksplozije iz obližnjeg skladišta nafte, oštećena je trafostanica Dergači-Tjagovaja.

"Pored skladišta nafte nalaze se hangari sa metalom i fabrike betona, koji služe za privremeno skladištenje municije pre slanja na front. Povremeno se u hangarima i pored njih skladišti tehnika koja je stigla železnicom pre nego što bude poslata jedinicama", dodao je Lebedev.

Vojni ekspert Andrej Maročko izjavio je da je ruska vojska u oslobođenom Višnjevu, u Harkovskoj oblasti, "otkrila leševe stranih plaćenika".

"Tokom oslobađanja sela Višnjeva, elektronska oprema Oružanih snaga Rusije više puta je snimila strani govor. Posle oslobođenja ovog naselja, na položajima i mestima kompaktnog boravka ukrajinske vojske pronađeni su leševi neslovenskog izgleda. Predmeti za domaćinstvo, oprema i mnoge druge stvari takođe ukazuju na prisustvo plaćenika iz inostranstva na ovom mestu", precizirao je on.

Jedinice grupe Zapad oslobodile su Višnjev 1. oktobra.