Rusija

Zaharova prokomentarisala Vučićevu izjavu

Prethodno je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjavu predsednika Srbije, istakao da iskusni političari mogu da imaju svoje mišljenje o ukrajinskom sukobu, a Rusija polazi od toga da SVO treba da se završi realizacijom svih postavljenih ciljeva
Zaharova prokomentarisala Vučićevu izjavuwww.globallookpress.com © MFA Russia

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, na pitanje "Lenta.ru" da prokomentariše reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića o tome da Ukrajinski sukob može da traje deset godina, kazala da je Vučić mogao da razgovara sa ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom na marginama 79. zasedanja Generalne skupštine UN.

"Da je ta tema zaista brinula Aleksandra Vučića, on bi o njoj razgovarao sa Sergejom Lavrovom na marginama Generalne skupštine UN upravo tih dana, kada su se obojica tamo nalazili kada je ta izjava data, rekla je ona", izjavila je Zaharova.

Naime, srpski predsednik je izjavio da bi ukrajinski sukob mogao trajati najmanje deset godina, a možda i 20 ili 30 godina, da će se najverovatnije završiti po "korejskom scenariju" i da će se za svako naseljeno mesto voditi intenzivne borbe".

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući ovu Vučićevu izjavu, istakao da iskusni političari mogu da imaju svoje mišljenje o ukrajinskom sukobu, a Rusija polazi od toga da Specijalna vojna operacija treba da se završi realizacijom svih postavljenih ciljeva.

image