Turski analitičar: Putin vodi veoma mirnu i mudru politiku

Ukrajinska ofanziva u Kurskoj oblasti je stala, a ruska vojska napreduje u svim pravcima fronta, ocenio je Jigit Saner

Izjave predsednika Rusije Vladimira Putina o nuklearnom odvraćanju znače da ruski lider koristi svoje prednosti u odnosu na Zapad na pravom mestu i u pravo vreme, izjavio je turski politički analitičar Jigit Saner.

Prema njegovim rečima, suočen sa zapadnim provokacijama, Putin vodi veoma mirnu i mudru politiku.

"Rusija je od početka Specijalne vojne operacije preduzimala veoma racionalne korake i nastaviće istim tempom. Obratite pažnju na najnoviju izjavu ruskog predsednika o ruskoj nuklearnoj doktrini – to znači da će Putin izvaditi keca iz rukava na pravom mestu i u pravo vreme. Neće žuriti, jer uslovi idu naruku Moskvi", rekao je Saner.

Moskva promišljeno i mudro odgovara na nepromišljene akcije Zapada, o čemu svedoči jasna prednost ruske vojske na frontu, istakao je turski politički analitičar.

Osvrnuo se na neuspeh ukrajinskog napada na Kursku oblast i istakao da je ukrajinska ofanziva stala, a da ruska vojska napreduje u svim pravcima fronta.

Predsednik Rusije je prethodno na sednici Saveta bezbednosti o nuklearnom odvraćanju istakao da da Rusija zadržava pravo da upotrebi nuklearno oružje u slučaju agresije ali i da će se, prema ažuriranoj verziji ruske nuklearne doktrine, agresija nenuklearne države uz učešće nuklearne smatrati njihovim zajedničkim napadom na Rusiju.