Rusija

Rusija isporučila 33 tone humanitarne pomoći stanovništvu Libana (VIDEO)

Pomoć, koja se sastoji od hrane, lekova i osnovnih potrepština, upućena je Libanu na osnovu naredbe ruskog predsednika Vladimira Putina

Avion "iljušin-76" Ministarstva za vanredne situacije Rusije isporučio je 33 tone humanitarne pomoći za stanovništvo Libana, saopštilo je ovo ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je pomoć, koja se sastoji od hrane, lekova i osnovnih potrepština, upućena Libanu na osnovu naredbe ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je list "Izvestija".

Ranije je ambasador Libana Šoki Bu Nasar preneo je reči zahvalnosti ruskom rukovodstvu na odluci da pruži humanitarnu pomoć zemlji i istakao da je njegovoj zemlju upravo takva vrsta pomoći i potrebna, prenele su "RIA Novosti".

Libanska grupa Hezbolah saopštila je u sredu da su se njeni borci u južnom Libanu sukobili sa Izraelskim odbrambenim snagama, a portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da SAD snose značajan deo odgovornosti za veliko pogoršanje situacije na Bliskom istoku.

Izraelska vojska je u noći između 30. septembra i 1. oktobra izvršila napade na južna predgrađa Bejruta i započela ograničene kopnene napade protiv Hezbolaha u južnom pograničnom regionu Libana.

Vođa Hezbolaha Hasan Nasrala ubijen je u izraelskom napadu na Bejrut 27. septembra.

image