Komandant "Ahmata" o oslobađanju Ugledara: Snažan udar na imidž Zelenskog

Oslobođenje Ugledara je u ovom trenutku veoma snažan udarac na imidž neprijatelja, koji se može uporediti sa oslobođenjem Bahmuta pretprošle godine, ocenio je Apti Alaudinov

Komandant specijalnih snaga "Ahmat" i zamenik načelnika Glavnog vojno-političkog odeljenja Ministarstva odbrane general-major Apti Alaudinov izjavio je da je oslobađanje Ugledara veoma snažan udar na imidž Vladimira Zelenskog.

"Oslobođenje je u ovom trenutku veoma snažan udarac na imidž neprijatelja. To je isto kao i gubitak Bahmuta pretprošle godine. Možete ga uporediti sa tim. Dakle, ovo je veliki udarac na imidž Zelenskog i ukrajinskih formacija", kazao je Alaudinov, odgovarajući na pitanje šta oslobađanje Ugledara znači za Zelenskog i Kijev.

Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da su ruske jedinice preuzele kontrolu nad gradom Ugledarom u DNR.

„Usled odlučujućih dejstava jedinica grupe trupa 'Vostok', oslobođeno je mesto Ugledar Donjecke Narodne Republike", navodi se u saopštenju.

Prethodno je savetnik šefa DNR Jan Gagin rekao za RIA Novosti da je ruska zastava postavljena na administraciju Ugledara, ali da je rano govoriti o oslobađanju grada.

Očekuje se da će Oslobađanje Ugledar udaljiti ukrajinske trupe od Donjecke i omogućiti ruskoj vojsci da napreduje ka pokrajini Zaporožje i gradu Kurahovu, oblasti kroz koju se vezuju članovi zajednice Ukrajina.

Ukrajinski mediji ranije su preneli da su Oružane snage Ukrajine potvrdile gubitak grada Ugledara i izdale naređenje za povlačenje trupa.