Rusija

Putin: Nastavnike bi trebalo posebno poštovati

Ruski predsednik je čestitao nastavnicima Dan učitelja i pohvalio njihovu želju da odgajaju učenike kao dostojne ljude i daju im podršku u odraslom životu
Putin: Nastavnike bi trebalo posebno poštovatiwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Rad nastavnika bi trebalo da bude posebno poštovan, jer podrazumeva najdublji stvaralački smisao – pomoć u pronalaženju svog puta i poziva, u postizanju ličnog uspeha, kao i u radu na korist ljudi i rodne zemlje, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin povodom Dana učitelja.

Najbolja potvrda značaja nastavničkog rada, njihove profesionalne posvećenosti i duhovne velikodušnosti su postignuća i pobede učenika, ocenio je predsednik.

Čestitao je ruskim nastavnicima Dan učitelja i pohvalio njihovu želju da odgajaju učenike kao dostojne ljude i daju im podršku u odraslom životu.

"Ovaj praznik slave svi koji su svoj život povezali sa obrazovanjem, vaspitanjem, razvojem mladih, budućnosti naše zemlje i našeg naroda", naglasio je Putin.

"Izabrali ste za sebe tešku, veoma odgovornu i plemenitu misiju. U potpunosti se posvećujete svojim učenicima, trudite se da učinite sve da odrastu kao dostojni ljudi, steknu znanja, vrednosti, principe koji će im postati pouzdan oslonac u odraslom dobu", rekao je ruski predsednik.

image