Putin čestitao rođendan predsedniku Tadžikistana

Rusija ceni dosledne napore Tadžikistana usmerene ka daljem jačanju odnosa strateškog partnerstva i savezništva između Moskve i Dušanbea

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Tadžikistan Emomalijem Rahmonom i čestitao mu rođendan.

Bilo je reči i o nizu praktičnih pitanja u vezi sa predstojećim sastankom Saveta šefova država Zajednice nezavisnih država u Moskvi 8. oktobra, saopštio je Kremlj.

Pritom, nešto ranije, Putin je tadžikistanskom kolegi poslao telegram u kome mu je čestitao rođendan i naglasio da Rahmon s pravom uživa veliko poštovanje i među svojim sunarodnicima i na svetskoj sceni.

"Pod vašim rukovodstvom, Tadžikistan se uspešno kreće putem društveno-ekonomskog razvoja i igra važnu konstruktivnu ulogu u regionalnim i međunarodnim poslovima", ocenio je Putin.

Rusija ceni dosledne napore Tadžikistana usmerene ka daljem jačanju odnosa strateškog partnerstva i savezništva između te dve zemlje, kao i unapređenju uzajamno korisnih veza u okviru ODKB-a, ZND-a i ŠOS-a.