Ruska vojska uništila bazu goriva u Odesi i aerodrom u Hmeljnickoj oblasti

Oružane snage Rusije su porazile centre za upravljanje dronovima ukrajinskih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ruske trupe su uništile bazu goriva u Odesi, aerodrom "Starokonstantinov" u Hmeljnickoj oblasti i kontrolne centre za upravljanje dronovima Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. 

Za pomenute uspehe je zadužena operativno-taktička avijacija, jurišne bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija Oružanih snaga Ruske Federacije, a pored navedenog je poražena i koncentracija ljudstva i vojne tehnike neprijatelja u 137 područja, navodi se u saopštenju.

Pritom, sistemi protivvazdušne odbrane oborili su tri rakete HIMARS američke proizvodnje i 68 bespilotnih letelica avionskog tipa.

Jedinice grupe trupa "Sever" neutralisale su gotovo 50 vojnika i uništile dve haubice "d-30".

Zapadne grupe snaga zauzele su povoljnije položaje na frontu, a neprijatelj je izgubio gotovo 400 vojnika, tenk, dva borbena oklopna vozila, osam automobila, haubicu "M198" američke proizvodnje, top "d-20", haubicu "gvozdika", dva topa "M119".

Uništene su i stanice za elektronsko ratovanje "plastun" i "kvertus", četiri kontrabaterijske radarske stanice i pet skladišta municije.

Južna grupa je neutralisala gotovo 530 vojnika, uništila dva borbena oklopna vozila "kozak", sedam vozila, samohodni artiljerijski sistem "krab", francusku haubicu "cezar", haubice "FH-70" i "msta-B", dve haubice "d-30" i dva topa "M119" kao i četiri skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Centar" nastavile su da napreduju u dubinu odbrane neprijatelja koji je izgubio gotovo 460 vojnika, dva kamioneta, kao i haubice "msta-B"i "d-30".

Istočna grupa trupa je neutralisala su gotovo 120 vojnika, uništila devet vozila, haubicu "M198" proizvedenu u SAD i britansku haubicu "FH-70".

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" neutralisale su gotovo 60 vojnika, pet vozila, haubicu "gvozdika " i kontrabaterijsku radarsku stanicu.