Rusija

Lukašenko otputovao u Rusiju: Beloruski predsednik učestvovaće na samitu Zajednice nezavisnih država

Očekuje se da će lideri zemalja Zajednice razmotriti pitanja vezana za bezbednost, visoku tehnologiju, trgovinsku, ekonomsku, kulturnu i humanitarnu saradnju
Lukašenko otputovao u Rusiju: Beloruski predsednik učestvovaće na samitu Zajednice nezavisnih državaGetty © Belarusian Presidency /Handout/Anadolu Agency

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko otputovao je u radnu posetu Moskvi, u sklopu koje će učestvovati na samitu Zajednice nezavisnih država (ZND), pišu RIA Novosti, pozivajući se na Telegram kanal "Pul pervogo" koji je blizak službi za medije beloruske države.

"Prvi (predsednik Belorusije) je otišao u radnu posetu Rusiji. Planovi uključuju sastanak Saveta šefova država članica ZND 8. oktobra u Moskvi", navodi pomenuti Telegram kanala.

Napominje se i da je na dnevnom redu širok spektar tema.

"Očekuje se da će lideri zemalja Zajednice razmotriti pitanja vezana za bezbednost, visoku tehnologiju, trgovinsku, ekonomsku, kulturnu i humanitarnu saradnju", piše u objavi.

Program Lukašenkove radne posete uključuje i neformalne razgovore sa liderima drugih zemalja članica Zajednice nezavisnih država.

image