Rusija

Erdogan čestitao Putinu rođendan: Potvrdili i odvojeni sastanak na BRIKS-u

Tokom razgovora, predsednici Rusije i Turske razgovarali su i o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim temama, uključujući opasan razvoj situacije na Bliskom istoku, naveli su u Kremlju
Erdogan čestitao Putinu rođendan: Potvrdili i odvojeni sastanak na BRIKS-uwww.globallookpress.com © Xinhua

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan čestitao je telefonom rođendan ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, saopštila je pres-služba Kremlja.

"U telefonskom razgovoru predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan srdačno je čestitao rođendan predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Dvojica lidera su u razgovoru potvrdili dogovor o održavanju odvojenog sastanka tokom događaja na samitu BRIKS-a u Kazanju", navodi se u saopštenju.

Kako Kremlj dodaje, lideri su izrazili zadovoljstvo konstruktivnom prirodom rusko-turskih odnosa i spremnošću za dalju blisku interakciju.

"Tokom razgovora, predsednici Rusije i Turske razgovarali su i o aktuelnim bilateralnim i međunarodnim temama, uključujući opasan razvoj situacije na Bliskom istoku", naglašava se.

Putinu je prethodno rođendansku čestitku uputio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Dragi prijatelju Republike Srpske i srpskog naroda, upućujem Vam iskrene i srdačne čestitke povodom Vašeg rođendana. U Republici Srpskoj prema Vama se odnose sa iskrenom toplinom i najvećim poštovanjem", naveo je Dodik u čestitki i dodao:

"Duboko sam Vam zahvalan na neprestanom prijateljskom odnosu prema Republici Srpskoj. Poseban značaj ima što, na putu da sačuvate Rusiju i donesete mir i bolju budućnost celom svetu, ostajete posvećeni održavanju i odbrani tradicionalnih vrednosti".

Rođendan ruskom lideru, čestitali su i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, predsednik Dume Vjačeslav Volodin, lider Čečenije Ramzan Kadirov, kao i predsednik i prva dama Nikaragve Danijel Ortega i Rosario Muriljo.

image