Ruska PVO oborila 47 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad pet oblasti

Kijevski režim je pokušao da izvede teroristički napad na teritoriji Belgorodske, Kurske i Rostovske oblasti, Krasnodarskog kraja i u Azovskom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije

Ruske snage su tokom noći sprečile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na teritoriji Ruske Federacije primenom bespilotnih letelica i oborile 47 neprijateljskih letelica iznad pet regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska protivvazduhoplovna je iznad Brjanske oblasti oborila 24 ukrajinske bespilotne letelice, iznad Belgorodske je uništila pet, po dve iznad Kurske i Rostovske oblasti, jednu u Krasnodarskom kraju i 13 iznad Azovskog mora, precizirali su u Ministarstvu.

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć bespilotnih letelica, međutim, ruski sistemi PVO sprečavaju napade. Napadu su najčešće izložene pogranične oblasti – Belgorodska, Kurska, Brjanska i Krim.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je poručio da zarad bezbednog života građana Rusije mora da se stvori bezbednosna zona, odnosno teritorija sa koje neprijateljska vojska ne bi mogla da nanosi udare na teritoriju Rusije.