Rusija

Ruska ambasada u SAD odgovorila na Kamaline uvrede Putinu: Bezobrazluk je postao navika

Američki vladajući krugovi pokazuju frustraciju i nemoć jer ne mogu da se pomire sa činjenicom da Rusija vodi politiku zasnovanu na nacionalnim interesima, poručili su iz ruskog diplomatskog predstavništva
Ruska ambasada u SAD odgovorila na Kamaline uvrede Putinu: Bezobrazluk je postao navikaGetty © Valerie Plesch/picture alliance

Ambasada Rusije u Vašingtonu nazvala je neprihvatljivim izjave potpredsednice SAD Kamale Haris o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i napomenula da je američkim političarima "bezobrazluk postao navika".

Naime, kandidatkinja za predsednicu SAD iz Demokratske partije kritikovala je svog republikanskog rivala Donalda Trampa zbog podataka iznetih u knjizi novinara Boba Vudvorda "Rat" i toliko se zanela da se obrušila i na ruskog predsednika. Do Putina je došla kritikujući Trampa zbog navodnog kontakta sa ruskim predsednikom i nazvala ga je "diktatorom ubicom".

"Ogorčeni smo neprihvatljivim izjavama potpredsednice SAD upućenih predsedniku Rusije", navodi se u saopštenju.

Prema navodima ambasade, trenutna situacija govori o frustraciji i nemoći vladajućih krugova u Vašingtonu.

"Njihov govorni aparat kanališe bes i uvredljivu retoriku, s obzirom na to da ne mogu da dokrajče Rusku Federaciju i nanesu joj strateški poraz", napominju u ambasadi.

Politika koju vodi Rusija zasnovana je na nacionalnim interesima, a retorika koje se pridržavaju vlasti SAD vređa ceo ruski narod koji pokazuje nepokolebljivo jedinstvo oko lidera, naglasile su ruske diplomate.

Vlasti SAD treba da se pomire sa činjenicom da Rusija vodi politiku zasnovanu na nacionalnim interesima, poručili su iz ambasade.

Kremlj je ranije izrazio žaljenje što su Rusija i njen predsednik postali sastavni deo političke borbe u SAD.

image