Kremlj o optužbama za mešanje u američke i britanske izbore: Neosnovane tvrdnje koje ne zaslužuju pažnju

Uvredljiva retorika na račun Rusije postala je sastavni deo predizbornih kampanja u Americi, ocenio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Tema Rusije i predsednika Vladimira Putina redovno se koristi u predsedničkoj trci u SAD. Uvredljiva retorika na račun Rusije postala je sastavni deo predizbornih kampanja u Americi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući izjave upućene ruskom lideru tokom američke predizborne kampanje.

"Tokom poslednjih nekoliko izbornih ciklusa, ovo je već postalo sastavni deo američke izborne kampanje. Aktivno se primenjuje princip 'što je gore u odnosu na Rusiju, to bolje za domaću političku korist', koji primenjuju skoro svi", kazao je Peskov.

Govoreći o izjavama o navodnom mešanju Rusije u izbore u Velikoj Britaniji, Peskov je poručio da su sve te tvrdnje "apsolutno neutemeljene i neosnovane".

"Sve te izjave su apsolutno neutemeljene, neosnovane i stoga ih tako i treba tretirati. Ne prihvatamo neosnovane optužbe i pozivamo i vas da ih tretirate kao neku vrstu potpuno neosnovane kritike koja ne zaslužuje pažnju", poručio je Peskov.

Ranije je šef britanskih špijuna Ken Mekalum optužio ruske obaveštajne službe da nameravaju da "stvore haos" u Velikoj Britaniji i Evropi.

Govoreći u Londonu, on je to povezao sa činjenicom da Britanija i druge zapadne zemlje aktivno podržavaju Ukrajinu u sukobu sa Rusijom.