Rusija

Ruska vojska izvršila udare po energetskim objektima Ukrajine: PVO oborila 125 bespilotnih letelica

Jedinice grupe trupa "Istok" poboljšale su taktički položaj na frontu i neutralisale jedinice iz sastava 58. motorizovane brigade ukrajinske vojske i 21. brigade Nacionalne garde
Ruska vojska izvršila udare po energetskim objektima Ukrajine: PVO oborila 125 bespilotnih letelicawww.globallookpress.com © MOD Russia

Oružane snage Ruske Federacije uništile su objekte energetske infrastrukture koji su obezbeđivali rad vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Jedinice grupe trupa "Sever" neutralisale su gotovo 110 vojnika, uništile osam vozila i haubicu D-30.

Jedinice grupe trupa "Zapad" zauzele su povoljnije položaje na frontu, a neprijatelj je u zoni odgovornosti ove formacije izgubio gotovo 465 vojnika. Uništen je tenk, dva borbena oklopna vozila, deset automobila, haubica M114 američke proizvodnje, haubice "gvozdika" i D-30, top L-119 i tri skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Jug" neutralisale su gotovo 640 vojnika, uništile borbeno vozilo pešadije, osam vozila, haubicu "msta-b", dve haubice D-30 i šest skladišta municije.

Jedinice grupa trupa "Centar" neutralisale su gotovo 490 vojnika, i uništile osam vozila, kao i top-haubicu D-20 i protivtenkovski top "rapira".

Jedinice grupe trupa "Istok" poboljšale su taktički položaj na frontu i neutralisale jedinice iz sastava 58. motorizovane brigade ukrajinske vojske i 21. brigade Nacionalne garde. Odbijena su tri kontranapada, a neprijatelj je izgubio do 140 vojnika i jedanaest vozila. Uništeno je i jedno skladište municije.

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" uništili su do 70 neprijateljskih vojnika, sedam vozila, samohodnu haubicu "bogdan" kalibra 155 m, top D-44 i stanicu za elektronsko ratovanje "bukovelj-ad".

Operativno-taktička avijacija, jedinice opremljene jurišnim bespilotnim letelicama, raketne snage i artiljerija grupacija Oružanih snaga Ruske Federacije uništili su objekte energetske infrastrukture koji su obezbeđivali rad vojnoindustrijskog kompleksa Ukrajine, koncentracije ljudstva i vojne opreme neprijatelja u 146 okruga.

Sistemi PVO su u protekla 24 časa oborili su 11 raketa lansiranih iz HIMARS-a američke proizvodnje i 125 bespilotnih letelica.

image