PVO Oružanih snaga Rusije za noć oborila 13 bespilotnih letelica

Ministarstvo odbrane je dodalo da je po šest letelica presretnuto i uništeno iznad teritorije Kurske i Belgorodske oblasti, dok je jedna oborena iznad Brjanske oblasti

Dežurne posade sistema PVO Oružanih snaga Ruske Federacije su tokom protekle noći presrele i uništile 13 bespilotnih letelica ukrajinske vojske, iznad teritorije Belgorodske, Kurske i Brjanske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Protekle noći, kada je režim u Kijevu pokušao da izvede teroristički napad pomoću bespilotnih letelica na ciljeve unutar teritorije Ruske Federacije, dežurni sistemi PVO su presreli i uništili 13 ukrajinskih bespilotnih letelica", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je dodalo da je po šest letelica presretnuto i uništeno iznad teritorije Kurske i Belgorodske oblasti, dok je jedna oborena iznad Brjanske oblasti. 

Ukrajinska vojska gotovo svakodnevno napada pogranične i centralne regione Rusije uz pomoć bespilotnih letelica, ali ruski sistemi PVO presreću većinu vazduhoplova i sprečavaju napade.

Rusko MO je u odvojenom saopštenju navelo i da su jedinice ruske vojske na Harkovskom pravcu, uništile izviđačku grupu ukrajinskih snaga sastavljenu od osam ljudi, kao i da je na jednom od vojnika pronađen ševron sa zastavom SAD.

"Ruska vojska na Harkovskom pravcu uništila je izviđačku grupu ukrajinske vojske koja se sastojala od osam ljudi. Na jednom od eliminisanih vojnika Oružanih snaga Ukrajine, bio je ševron sa američkom zastavom", rekao je izvor iz Ministarstva odbrane za RIA Novosti.