Moskva: U ukrajinskim napadima na ruska naselja prošle nedelje ubijeno 15 civila, a 69 ranjeno

Oružane snage Ukrajine ispalile su najmanje 1.778 komada municije na civilne ciljeve i naseljena mesta u blizini fronta, precizirao je ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik

Tokom protekle nedelje je u napadima Oružanih snaga Ukrajine na ruske regione ubijeno je 15 stanovnika iz različitih naselja, a 69 ljudi je ranjeno, naveo je ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik.

"U dejstvima ukrajinske vojske su stradala 84 civila – 69 osoba je ranjeno, među kojima šestoro dece, a 15 osoba je ubijeno", napisa je Mirošnjik na Telegramu

Oružane snage Ukrajine ispalile su najmanje 1.778 komada municije na civilne ciljeve i naseljena mesta u blizini fronta, precizirao je ruski diplomata.

Prema njegovim rečima, civili su najviše stradali od napada ukrajinskih trupa u Šebekinu i Ustinki u Belgorodskoj oblasti, Gorlovki i Debaljcevu u DNR, Lisičansku i Kremenoj u LNR i Krasnom u Hersonskoj oblasti.

Ambasador je ranije izvestio da je više od 300 civila povređeno, a oko 70 poginulo u dejstvima Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti. Pritom, kako je dodao, veliki broj žrtava se nalazi na teritoriji koja je i dalje pod kontrolom ukrajinske vojske.