Ukrajinci ponovo napadaju civile: Dron pogodio autobus u Belgorodskoj oblasti

U najnovijem napadu Ukrajine na civile, povređeno je četvoro dece

Oružane snage Ukrajine napale su dronom putnički autobus u Belgorodskoj oblasti, a među povređenima su i deca, javio je guverner Vjačeslav Gladkov na Telegram kanalu, a prenose "RIA Novosti".

"U Belgorodskoj oblasti, na skretanju za selo Oktjabrski, redovni autobus u pokretu napao je neprijateljski dron", navodi se u publikaciji.

Povređeno je osam osoba, a među njima i četiri maloletnika. Deca su prebačena u dečju regionalnu bolnicu. U pitanju su sedamnaestogodišnji dečak, šesnaestogodišnja devojčica, desetogodišnji i osmogodišnji dečak.

Dva muškarca sa ranama od gelera hospitalizovana su u Belgorodskoj gradskoj bolnici, dve žene su, nakon ukazane prve pomoći, poslate na kućno lečenje. Na autobusu su polomljena stakla, i vozilo je oštećeno.

Režim protivterorističke operacije je na snazi u Belgorodskoj, Kurskoj i Brjanskoj oblasti.

Tokom protekle nedelje je u napadima Oružanih snaga Ukrajine na ruske regione ubijeno je 15 stanovnika iz različitih naselja, a 69 ljudi je ranjeno, naveo je ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik.

"U dejstvima ukrajinske vojske su stradala 84 civila – 69 osoba je ranjeno, među kojima šestoro dece, a 15 osoba je ubijeno", napisao je Mirošnjik na Telegramu.