Rusija

Prestonica Tatarstana i predstojeći samit BRIKS-a: Kazanj spreman za goste (VIDEO)

Više od godinu dana, Kazanj se aktivno pripremao za samit, pa su tako obnovljeni putevi, postavljena je rasveta, unapređeni javni prostori i izgrađeni novi kulturni i turistički objekti

Predstojeći samit BRIKS-a, koji će biti održan u Kazanju, postaće jedan od glavnih događaja na svetskoj agendi, izjavio je ranije portparol Krmelja Dmitrij Peskov.

Naime, samit BRIKS-a biće održan u Kazanju od 22. do 24. oktobra i ujedno prvi samit te organizacije u proširenom formatu.

Više od godinu dana Kazanj se aktivno pripremao za samit BRIKS-a.

U glavnom gradu Tatarstana obnovljeni su putevi, postavljena je rasveta, unapređeni javni prostori i izgrađeni novi kulturni i turistički objekti.

"Kazanjski Kremlj" i Centralni fudbalski stadion snimljeni su iz ptičje perspektive pre samita u prestonici Tatarstana. Tu su i porodični centar "Kazanj" i glavna pešačka ulica Baumanova.

Tokom samita BRIKS-a u Kazanju, saobraćaj će biti ograničen u skoro celom gradu, podsetio je zamenik predsednika Izvršnog komiteta Ildar Šakirov, napomenuvši da je antiteroristička bezbednost na najvišem nivou.

Broj zainteresovanih za učlanjenje u organizaciju raste, a prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putin do sada je više od 30 zemalja pokazalo spremnost da se priključi BRIKS-u ili da sarađuje na neki način sa njim.

image