Rusija

Ruska vojska oslobodila naselja Krasni Jar u DNR i Nevsko u LNR, Ukrajinci izgubili 1.820 vojnika

Jedinice grupe "Jug" nastavile su da napreduju u dubinu odbrane neprijatelja, odbile su sedam kontranapada, neutralisale gotovo 710 vojnika, uništile dva kamioneta i haubicu "M777"
Ruska vojska oslobodila naselja Krasni Jar u DNR i Nevsko u LNR, Ukrajinci izgubili 1.820 vojnika© Юрий Войткевич / РИА Новости

Ruska vojska oslobodila je naselja Krasni Jar u DNR i Nevsko u LNR, a u poslednja 24 sata eliminisala je gotovo 1.820 vojnika i nekoliko skladišta municije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Jedinice grupe trupa "Sever" eliminisale su skoro 40 vojnika, uništile su dve haubice i skladište bespilotnih letelica.

Jedinice grupe trupa "Zapad" su kao rezultat aktivnih ofanzivnih dejstava oslobodile selo Nevsko, eliminisale su preko 430 vojnika, odbijeno je pet kontranapada, uništeno je dva vozila, haubica, top "M119" i skladište municije.

Jedinice grupe "Jug" nastavile su da napreduju u dubinu odbrane neprijatelja, odbile su sedam kontranapada, neutralisale gotovo 710 vojnika, uništile dva kamioneta i haubicu "M777".

Jedinice grupe trupa "Centar" oslobodile su selo Krasni Jar. Odbijeno je 10 kontranapada, eliminisano gotovo 465 vojnika, uništena su dva borbena oklopna vozila "kozak" i "kirpi", top "D-20" i haubica "D-30".

Jedinice grupe trupa "Istok" zauzele su povoljnije položaje, eliminisale su gotovo 100 vojnika, uništile tri vozila i samohodnu artiljerijsku jedinicu "Krab".

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" eliminisale su gotovo 75 vojnika, uništile su devet vozila, top "D-20" i samohodnu artiljerijsku jedinicu "gvozdika". Uništena je stanica za elektronsko ratovanje "mandat-B1E" i skladište municije.

Sistemi protivvazdušne odbrane oborili su tri rakete HIMARS američke proizvodnje i 56 bespilotnih letelica tipa aviona.

Ruske snage prethodno su izvele raketni napad na ukrajinske pogone fabrike za proizvodnju oklopne tehnike u Nikolajevu.

Pogođeno je pet zgrada preduzeća, a uništeno deset jedinica okplopne tehnike, od kojih šest tenkova, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Proizvodnja i remont tehnike je obustavljen", ističe se u saopštenju.

image