Provera Strateških raketnih snaga Rusije: Bologovski raketaši prolaze marš i borbenu obuku

Osnovni ciljevi inspekcije u Ministarstvu odbrane su procena stanja i efikasnosti komandovanja, kao i borbenog dežurstva na komandnim i kontrolnim mestima čitave formacije i pojedinih jedinica

Združena komandna grupa Strateških raketnih snaga (RVSN) sprovodi inspekciju raketne formacije Bologovski, u okviru koje će njena komisija oceniti rad rukovodstva raketnih timova i dolazak samohodnih transportno-lansirnih vozila interkontinentalnih balističkih raketa "jars" na položaj, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"U skladu sa planom obuke Strateških raketnih snaga, komisija Komande RVSN sprovodi inspekciju raketne formacije Bologovski (u Tverskoj oblasti)", navodi se u saopštenju.

Osnovni ciljevi inspekcije u Ministarstvu odbrane su procena stanja i efikasnosti komandovanja, kao i borbenog dežurstva na komandnim i kontrolnim mestima čitave formacije i pojedinih jedinica.

Pored toga, komisija će proveriti usklađenost dejstava jedinica, saslušati izveštaj komandanta raketne formacije, a zatim će njeni pripadnici polagati testove o stručnoj obučenosti

Planirano je da se posebna pažnja posveti izradi posebnog složenog zadatka sa razmeštanjem samohodnih lansera "jarsa" položaje.

"Strateški raketaši će uvežbavati zadatke i uvodnu obuku, uključujući i one koji se odnose na izvođenje intenzivnih manevarskih operacija na borbeno-patrolnim pravcima", dodali su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Posade mobilnog raketnog sistema će izvesti marš dužine do 100 kilometara, rasporediti jedinice i opremu na terenskim položajima i organizovati njihovo kamufliranje i obezbeđenje.

Takođe, u okviru testa, raketaši će se suočiti sa pretnjama poput vazdušnog i napada izviđačko-diverzantskih grupa.