Rusija

Savet Federacije Rusije: Samit BRIKS-a odrediće tok istorije, a ne izbori u SAD

Svet se ozbiljno promenio, američki izbori neće biti glavna stvar, ma koliko god to Vašington želeo, kaže Valentina Matvijenko
Savet Federacije Rusije: Samit BRIKS-a odrediće tok istorije, a ne izbori u SADwww.globallookpress.com © Federation Council of Russia

Trodnevni samit BRIKS-a koji se ove godine održava u Rusiji odrediće tok istorije, a ne predstojeći američki predsednički izbori, napisala je na Telegramu predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

"Svet se ozbiljno promenio. Predstojeći predsednički izbori u SAD neće biti najznačajniji događaj u godini za svetsku zajednicu i on neće odrediti dalji tok istorije, ma koliko god da to Vašington želi. Samit BRIKS-a će biti takav događaj (koji će promeniti istoriju). To je odraz objektivnih i nepovratnih procesa", rekla je Matvijenko. 

"Ubeđena sam da će se 2024. godine upravo u Kazanju, a ne u 'nestabilnim SAD', uspostaviti vektor razvoja čovečanstva. Tri dana samita BRIKS-a i pregovora lidera svetske većine u prestonici Tatarstana imaće ključni uticaj na našu budućnost. A ne rezultati prebrojavanja glasova u SAD, kako se američki i drugi globalni liberalni mediji svim silama trude da predstave i nametnu svima", zaključila je ona.

Matvijenko ističe da pravi odgovorni političari suverenih država to razumeju. Jasan dokaz za to je, kako kaže, veliki broj država koje će biti zastupljene na samitu, kao i stalno povećanje broja prijava za učlanjenje.

"Sigurna sam da će vesti iz Rusije pratiti na svim kontinentima. I tako i treba da bude", ocenila je Matvijenko.

image