Rusija

Medvedev: Jedan od ciljeva Rusije je maksimalno oslabiti i poniziti Zapad - sve do raspada SAD

Svet bez ravnoteže u današnjim uslovima neće trajati ni deset godina. Ako Zapad ne shvati ovu jednostavnu istinu, biće kraj svega i ovo nije situacija u kojoj će smrt jednih značiti pobedu drugih, ocenio je bivši ruski predsednik
Medvedev: Jedan od ciljeva Rusije je maksimalno oslabiti i poniziti Zapad - sve do raspada SAD© Екатерина Штукина / РИА Новости

Ništa se nije promenilo u proteklih 160 godina, a zadaci Rusije ostaju isti - maksimalno oslabiti i poniziti Zapad, uključujući i Evropu, u čemu nam pomažu i Sjedinjene Države, naveo je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

Naime, Medvedev je citirao Fjodora Tjučeva, da "jedina ispravna politika Rusije u odnosu na zapadne zemlje 'nije savez sa jednom, ili drugom od tih sila, već razjedinjenost, kao i podela', jer će tek tada predstavnici Zapada prestati da budu neprijateljski raspoloženi prema Moskvi, ali naravno iz nemoći, nikada iz ubeđenja".

"Rusija mora da oslabi Zapad do raspada SAD, ili da se stvori punopravna protivteža Americi, kao što je to bio slučaj za vreme postojanja SSSR-a i Varšavskog pakta. I tu se već vide izgledi za novu ravnotežu: ŠOS, BRIKS, druge regionalne unije i sveobuhvatan razvoj odnosa sa zemljama Globalnog juga", napisao je Medvedev na Telegramu.

Kako je istakao, alternativa takvom odnosu snaga je totalni rat do potpunog istrebljenja čovečanstva.

"Svet bez ravnoteže u današnjim uslovima neće trajati ni deset godina. Ako Zapad ne shvati ovu jednostavnu istinu, biće kraj svega. I ovo nije situacija u kojoj će smrt jednih značiti pobedu drugih", zaključio je bivši ruski predsednik.

image