Ruska vojska uništila ukrajinske vojne energetske objekte i mesta stranih plaćenika

Jedinice grupe trupa "Jug" ruskih snaga poboljšale su svoje položaje na liniji fronta i odbile su dva neprijateljska napada prilikom čega je neutralisano do 720 ukrajinskih vojnika, kao i dve artiljerijska sistema

Dejstvima operativno-taktičke avijacije, bespilotnim letelicama i raketnim snagama Oružane snage Rusije uništile su infrastrukturu ukrajinskih vojnih aerodroma, kao i vojnih energetskih objekata. Uništeni su i proizvodni pogoni i skladišta neprijateljskih dronova, ali i privremene lokacije stranih plaćenika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Jedinice grupe trupa "Sever" ruskih snaga eliminisale su do 55 ukrajinskih vojnika i uništile jednu neprijateljsku haubicu na Harkovskom pravcu.

Jedinice grupe trupa "Zapad" poboljšale su svoje taktičke položaje duž linije fronta, izbacivši tom prilikom iz stroja do 350 ukrajinskih vojnika, dve haubice i tri skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Jug" ruskih snaga poboljšale su svoje položaje na liniji fronta i odbile su dva neprijateljska napada prilikom čega je neutralisano do 720 ukrajinskih vojnika, kao i dve artiljerijska sistema.

Jedinice grupe trupa "Centar" nastavile su da napreduju u dubinu neprijateljske odbrane, odbivši tom prilikom čak 14 neprijateljskih napada i izbacivši iz stroja preko 430 ukrajinskih vojnika, sedam artiljerijskih sistema, dva borbena vozila pešadije "bredli", kao i jedan oklopni transporter.

Jedinice grupe trupa "Istok" ruskih snaga" zauzele su povoljnije položaje duž linije fronta i eliminisale su do 90 ukrajinskih vojnika, ali i uništile dva samohodna artiljerijska sistema "bogdan" i "krab".

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" ruskih snaga eliminisale su do 55 ukrajinskih vojnika, te uništile jedno skladište municije i jednu haubicu.

Sistemima PVO ruske snage oborile su tri projektila sistema HIMARS, ali i uništile 52 bespilotne letelice ukrajinskih snaga.