Rusija

"Vagnerovci": Mi smo čisti, ne eksploatišemo druge narode

Štitimo one koje jastrebovi sa Zapada pokušavaju da ponize, pokradu ili unište, poručio je danas Prigožin
"Vagnerovci": Mi smo čisti, ne eksploatišemo druge narodewww.globallookpress.com © Siegra Asmoel

Američki Stejt department, francuska vlada, zemlje Zapada i njihove specijalne službe na čelu sa američkom CIA i oružanim snagama Ujedinjenih nacija eksploatišu afrički kontinent, koristeći se njegovim mineralima, dijamantima, zlatom i organizujući svake godine vojne prevrate, rekao je danas Jevgenij Prigožin, osnivač "vagnerovaca".

Odgovarajući na pitanje koje je došlo iz redakcije Rojtersa, a koje se tiče optužbi predsednika Gane povodom navodnog prisustva vojne kompanije "Vagner" u Burkini Faso i korišćenja njenih rudnika, Prigožin je istakao da grupa "Vagner" ne koristi i ne razvija nikakve rudnike, ne iskopava zlato kako ne bi došlo do bilo kakvih problema i eventualnog uvođenja sankcija.

"Naše ruke su slobodne, a misli čiste. 'Vagner' mora ostati nedodirljiv kako bi mogao da zaštiti one koje jastrebovi sa Zapada pokušavaju da ponize, pokradu ili unište", objasnio je.

Zapad, sa druge strane, je prisutan u 80 odsto zemalja Afrike, poseduje najveći deo svih mineralnih bogatstava na kontinentu, razvija ogroman broj ilegalnih rudnika i protivzakonito iskopava zlato i dijamanati koji se nalaze u Africi. Ove države svake godine organizuju vojne udare, obučavaju organizacije poput ISIS-a, Al Kaide kako narodi u Africi ne bi mogli mirno da spavaju.

Zapad se trudi da učini sve kako bi ovi narodi postali još siromašniji i masovno umirali od gladi i bolest.

Ovo je i jedan od razloga zbog kojeg su nastavili da kontinentu prodaju skupe vakcine preko UN-a i drugih struktura, napisao je danas Prigožin na Telegramu.

image