Pomoćnik Rogozina preminuo, a on u vojnoj bolnici u Rostovu na Donu

Tokom ukrajinskog granatiranja hotela u Donjecku, ranjen bivši direktor "Roskosmosa"

Bivši direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin saopštio je da je u granatiranju hotela u Donjecku u kojem se on nalazio u sredu uveče poginuo njegov pomoćnik.

"Dmitrij Rogozin i još dve žrtve ukrajinskog granatiranja hotela prebačene su iz Donjecka u Vojnokliničku bolnicu Rostov na Donu. Trenutno se obavlja pregled i pruža neophodna medicinska pomoć", rekao je Rogozinov pomoćnik. 

Bivši šef "Roskosmosa" ranjen je sinoć tokom ukrajinskog granatiranja hotela u Donjecku. 

"Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i u mirnoj atmosferi po povratku iz jedne od naših dobrovoljačkih jedinica. U ovom hotelu živimo poslednjih meseci, a za osam godina neprijatelj nijednom nije granatirao ovo mesto. Nekako su procurile informacije, a oko 19.45 bilo je nekoliko visokopreciznih pogodaka, uključujući i mesto gde smo se mi nalazili. Gađali su nas kalibrom 120 ili 155 mm. Istraga će utvrditi odakle i ko", rekao je Rogozin.

On je dodao da je ranjen u leđa, kao i da ga čeka operacija. 

"Ranjen sam u leđa. Živeću. Geler je prošao centimetar od kičme. Ranjeno je još nekoliko meni bliskih ljudi", poručio je bivši generalni direktor državne korporacije "Roskosmos".

On je dodao da ima ranu, kao i da ga je pogodio metalni fragment veličine 3 puta 4 mm, koji je ušao iznad desne lopatice.

"Lekari iz Donjecke Narodne Republike pružaju neophodnu pomoć Dmitriju Rogozinu i specijalistima iz grupe vojnih savetnika koji su se našli pod vatrom u Donjecku. Rogozin svoje stanje ocenjuje kao zadovoljavajuće. Sada je na još jednom previjanju. Prema rečima lekara, fragment mine koji mu se nalazi u kičmi ne može da se izvadi", rekao je Rogozinov pomoćnik.

Rogozin je ranije rekao da su automobil u kojem se nalazio, granatirale ukrajinske trupe u pravcu Ugledara.