Rusija

Rogozin zapretio: Ukrajina će odgovarati za moje ranjene i mrtve saborce

Ukrajinci pripremaju terorističke napade na značajne datume, upozorio je bivši šef "Roskosmosa"
Rogozin zapretio: Ukrajina će odgovarati za moje ranjene i mrtve saborcewww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Bivši šef "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin, koji je ranjen tokom granatiranja u Donjecku, rekao je da će Ukrajina odgovarati za njegove ranjene i mrtve saborce.

"Cinizam ovih ljudi je u tome što pripremaju terorističke napade na neke značajne datume. Krimski most je dignut u vazduh 7. oktobra (rođendan ruskog predsednika Vladimira Putina). Odlučili su da mene likvidiraju na moj rođendan, gde god da sam bio. Ali želim da kažem da neću ostati dužan. Oni će odgovarati za moje drugove", napisao je bivši šef "Roskosmosa" na stranici VKontakt.

On je dodao da je Služba bezbednosti Ukrajine preuzela odgovornost za ovaj teroristički napad na hotel u kojem je Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika "Carevi vukovi".

Bivši šef "Roskosmosa" hospitalizovan je u bolnici u Rostovu na Donu i čeka da bude prebačen za Moskvu pošto lekari u Donjecku i Rostovu nisu smeli da ga operišu zbog složenosti povrede.

Rogozin je saopštio da je u jučerašnjem granatiranju hotela u Donjecku u kojem se on nalazio, poginuo njegov pomoćnik, a da je on ranjen.

"Bio je to radni sastanak, u uskom krugu i u mirnoj atmosferi po povratku iz jedne od naših dobrovoljačkih jedinica. U tom hotelu živimo poslednjih meseci, a za osam godina neprijatelj nijednom nije granatirao to mesto. Nekako su procurile informacije, i oko 19.45 sati bilo je nekoliko visokopreciznih pogodaka, uključujući i mesto gde smo se mi nalazili. Gađali su nas kalibrom 120 ili 155 mm. Istraga će utvrditi odakle i ko", rekao je Rogozin.

image