Šojgu: Naša pobeda je, kao i Nova godina, neizbežna (VIDEO)

Prošla godina će zauvek ostati upisana u rusku vojnu hroniku, ispunjena besmrtnim delima, nesebičnom hrabrošću i herojstvom naše vojske u borbi protiv neonacizma i terorizma, poručio je ruski ministar odbrane

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu čestitao je vojnicima predstojeću Novu godinu i zahvalio im na hrabrosti i herojstvu u vršenju vojne dužnosti, prenose "RIA Novosti".

"Dragi drugovi! Prijatelji! U proteklih godinu dana svi smo se suočili sa ozbiljnim iskušenjima koja su promenila uobičajeni tok vremena. Danas branite ne samo veliku istoriju Rusije, već i njenu svetlu budućnost. Iza svakog od nas stoji Rusija! U narednoj godini želim svima dobro zdravlje, snagu, pouzdane i odane drugove i, naravno, vedro nebo! Naša Pobeda je, kao i Nova godina, neizbežna!", poručio je Šojgu.

Šojgu je napomenuo da se u protekloj godini Rusija suočila sa ozbiljnim iskušenjima koja su promenila uobičajeni tok vremena, a da će 2023.  dočekati u teškoj vojno-političkoj situaciji.

On je podsetio da spoljne sile sada pokušavaju da precrtaju slavnu istoriju i velika dostignuća Rusije: ruše se spomenici pobednicima fašizma, a ratni zločinci podižu na pijedestal, kao i da se sve rusko ukida i skrnavi.

U takvim okolnostima, naglasio je, "Nova godina ostaje ne samo dobra tradicija, već dobija i duboko značenje, postajući simbol nade u mirnu budućnost".

Prema rečima ministra, 2022. godina će zauvek ostati upisana u rusku vojnu hroniku, "ispunjena besmrtnim delima, nesebičnom hrabrošću i herojstvom ruske vojske u borbi protiv neonacizma i terorizma".

Šef Ministarstva odbrane je izrazio posebnu zahvalnost lekarima, radnicima vojno-industrijskog kompleksa, građevinarima i dobrovoljcima, kao i svim brižnim Rusima koji pomažu u jačanju odbrambene sposobnosti zemlje i uspostavljanju mirnog života na oslobođenim teritorijama.